北韓射導彈

呢輪北韓政府放聲氣話要試射一支長程導彈玩吓,射程可能包括美國國境咁話。布殊當堂嚇到標尿,有得震,冇得瞓。嗱林喺倉底搬晒防衛導彈出來晒馬。呢防衛導彈自從蘇聯解體後收埋咗十幾年,都諗住冇乜用,準備報廢架喇,估唔到依家要攞出嚟燒啡啡畀北韓睇。

 
北韓自從打完韓戰窮到燶,超過半個世紀全靠中國呢個米飯班主罩住,先至有三餐清茶淡飯,仲邊有乜閒錢同美國佬玩噃。試射一支長程導彈,全體國民就要食少好多餐飯,BB就要飲少好多奶囉。依家美國佬天真到以為佢地嚟真嘅,就肯定中晒計。其實北韓好似我地個大陸同胞整盲對眼呃保險金咁啫。不過佢就精,未自殘前同保險公司講定數,你唔畀銀,我就自殘。美國佬出名欺善怕惡,我睇喺下一輪六方談判睇怕都要畀番好處過北韓至可以收科矣。
 
若果我幫布殊揸fit,一於當北韓冇到,由得佢燒銀紙燒到夠。我總唔信佢夠膽真係會啡隻導彈過嚟。事關依家美國係中國最大嘅出口市場,同時中國已經超越日本成為美國最大債主,如果個債仔有乜冬瓜豆腐,美金變廢紙,外債一筆勾銷,中國嘅損失難以估計,就算唔怕美國佬報復,試問北韓又點敢得罪個米飯班主噃。
Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

迴響

  • 簑笠翁  On 23/06/2006 at 11:04 下午

    非常同意宗兄!唔可以養虎為患。
     
    北韓呢個小混混,成日耍手段打爛仔交,
    拖中共呢個大佬落水,同美國佬與俄國佬講數,
    玩弄幾個叔父搵著數,總之就咬腳板博大霧,
    最好美國佬揸定支炮等緊佢亂黎就射佢幾彈,
    派幾架轟炸機炸幾日,果陣仲唔嚇到佢腳軟收皮!
     

  • Frank  On 23/06/2006 at 11:21 下午

    哈哈,所謂好佬怕爛佬,爛佬怕潑婦。雖然明知金正日靠嚇,不過美國佬依家都要睇中共面色,唔敢亂來。日本仔就扮可憐乘機加大軍力,不可不防也。

  • 地球人  On 24/06/2006 at 12:31 上午

    haha…good night and see u guys tomorrow hehe!!
    in this place i can\’t type chinese !!so funny to hear this news!!and then i will go to travel another space lor!!

  • Frank  On 24/06/2006 at 8:26 上午

    Carmen小妹,請報導你依家喺太空邊一笪?你隻UFO座駕幾時飛返來?

  • Maggie  On 24/06/2006 at 9:50 上午

    吾知點解,我覺得同你+路人叔叔好親切呀! 

  • Frank  On 24/06/2006 at 10:46 上午

    喺我名單上邊,就算唔係天使,都係好人一個。路人叔叔身為天使之首(天首??)梗係親切喇。

  • 簑笠翁  On 24/06/2006 at 11:32 上午

    宗兄:早晨!
    日本唔能夠做經濟大國,
    又蠢蠢欲動來擴展軍力,
    要小心佢軍國主義復辟。

  • fan  On 24/06/2006 at 12:27 下午

    早晨~
    我係三轉女人,唔識玩政治呢家嘢~
     

  • Frank  On 24/06/2006 at 1:45 下午

    Fan,多謝蓮駕光臨。何謂三轉?請指教。搞政治唔好玩,指點江山做下評論,都幾過癮。

  • 地球人  On 24/06/2006 at 2:51 下午

    午安..在下Ufo係上海,8月份會飛返hk for work同探下親朋友好,咁又要飛返太空~~開始我人生之旅~~

  • fan  On 24/06/2006 at 4:48 下午

    三 轉 女 人:圍 著 鍋 台 轉 , 圍 著 先 生 轉 , 圍 著 孩 子 轉 .

  • Frank  On 24/06/2006 at 5:23 下午

    哦,原來如此,我仲以為係六十年代大陸女仔結婚時必要嘅“三轉一嚮”添,嘻嘻。

  • 路人  On 24/06/2006 at 9:11 下午

    文靜/大哥大, 唔通我哋當年失散咗…嘅網友?

  • 地球人  On 25/06/2006 at 12:53 上午

    hehe…good night la mr. lam i will drop by sometime and hope to see u guys later on space!!
    hehe take care lor

  • 地球人  On 25/06/2006 at 8:47 上午

    good morning !!step by and say hi to
    Mr lam….hope u have a nice day!!

  • 簑笠翁  On 25/06/2006 at 11:01 上午

    宗兄:早晨!

  • fan  On 25/06/2006 at 12:14 下午

    我都係六十年中代出生架~

  • 路人  On 25/06/2006 at 2:10 下午

    好熱呀~

  • Frank  On 25/06/2006 at 10:40 下午

    A老弟:唔好意思,林仔唔係你失散咗…嘅網友。
    翁老弟、地球人:兩位有心,唔該晒。
    Fan小妹:我講嘅係個陣時結婚嘅女仔,唔係出生架。你咁後生,睇怕唔會知道乜野叫做“三轉一嚮”啦卦?所謂三轉就係:單車,衣車同埋風扇,而一嚮就係收音機。聽講當時嘅男仔冇呢四件正野想娶老婆就好難囉。

  • fan  On 26/06/2006 at 3:43 下午

    係呀~你唔講真係唔知~

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: